Osint

Damos Design
Konzolvilág
Hellooo
Daróczi Vilmos EV.
Damos Design
Konzolvilág
Hellooo
Daróczi Vilmos EV.

OSINT bemutatása

Az interneten rengeteg adat keringhet akár a cégen belüli felhasználókról mint például emailcímek, jelszavak. Erről a rengeteg információról a felhasználonak nincs tudomása. Ezeket az információkat mi megkeressük és egy jelentésben összefoglaljuk a talált eredményeket. Kiberbiztonsági szempontból ez fontos információkat rejthet bármely személy számára.

    
1. lépés

Az első lépés azonosítani a célpontot, amely lehet egy személy, vállalat vagy rendszer. Minél több információt összegyűjtünk a célponttal kapcsolatban, például név, e-mail cím, cím, vállalati információk, közösségi médiaprofilok stb.

2. lépés

Át térünk a gyűjtött információk elemzésére és összeállítására. Megkeressük a potenciális sérülékenységeket vagy kihasználható réseket, mint például jelszavak, biztonsági kérdések vagy közösségi médiában megosztott adatok.

3. lépés

Az összegyűjtött információkat felhasználjuk ahhoz, hogy kidolgozz olyan támadási vektorokat, amelyekkel kihasználhatod a célpont esetleges sebezhetőségeit. Például, ha találsz egy közösségi médiában megosztott információt egy születésnapról, az adatvédelem hiányosságait kihasználva juthatsz hozzá a személyes fiókjához.